• Κυτταρίτιδα

    Έχουμε την Λύση..

    kitaritida-novamed

Ζητήστε Ραντεβού

κλείσε το Ραντεβού σου σήμερα καλώντας στο

2510 831440

ή στείλε email

Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Στην Novamed σας έχουμε την Λύση..

Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία προβλήματα ομορφιάς, που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ιδίως το καλοκαίρι.

Η κυτταρίτιδα είναι η συσσώρευση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στην διόγκωση των λιποκυψελών στις περιοχές που εμφανίζεται.

Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει την λεγόμενη όψη του «φλοιού πορτοκαλιού».

Υπάρχουν 4 στάδια της κυτταρίτιδας και ανάλογα με το στάδιο της εμφανίζεται η επιδερμίδα της γυναίκας στην πιο ελαφρά μορφή σαν φλούδα πορτοκαλιού ενώ στο 3ο και 4ο στάδιο εμφανίζει αντιαισθητικά εξογκώματα και βαθουλώματα.

Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, στα γόνατα, στην κοιλιά στο εσωτερικό των μπράτσων.

Κακή διατροφή (λίπη, αλάτι, υδατάνθρακες, αναψυκτικά), καθιστική ζωή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, αλκοόλ, καφεΐνη, ορμονικές διαταραχές είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της.

Που οφείλεται η κυτταρίτιδα

Πολλοί παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ορμονικοί παράγοντες – Κληρονομικοί – Η παχυσαρκία – Η φύση της δουλειάς – Η έλλειψη άσκησης – Κακές διατροφικές συνήθειες είναι από τους πιο σοβαρούς παράγοντες.

 Επίσης η κακή φλεβική ή λεμφική κυκλοφορία επιβαρύνει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Πως καταλαβαίνει μία γυναίκα πως έχει κυτταρίτιδα;

Στα προχωρημένα στάδια της κυτταρίτιδας η απλή παρατήρηση είναι αρκετή.  Στα αρχόμενα στάδια όμως, με την δοκιμασία της πίεσης, δηλαδή την πίεση ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα (pinch test) γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη της κυτταρίτιδας δηλαδή παρουσιάζεται η εικόνα της φλούδας πορτοκαλιού.  Ένα άλλα στοιχείο της κυτταρίτιδας είναι ο πόνος που προκαλείται κατά την πίεση αρκετές φορές όμως και αυτόματα δηλαδή χωρίς την πίεση.

Πως αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα;

Ανάλογα με το στάδιο της κυτταρίτιδας, χρησιμοποιούμε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.Στο 3ο και 4ο στάδιο χρησιμοποιούμε κυρίως επεμβατικές μεθόδους. 

Στο 1ο και στο 2οστάδιο κυτταρίτιδας εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με το ειδικό μηχάνημα ecocell που ασκεί ελεγχόμενη αναρρόφηση και πίεση στην προβληματική περιοχή.

  Με τον τρόπο αυτό διεγείρεται η λεμφική και φλεβική κυκλοφορία, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση των τοξινών, επιτυγχάνεται επίσης καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων προκαλώντας ανάπλαση του συνδετικού ιστού και την βελτίωση της υφής και της ποιότητας της επιδερμίδας. 

Η χρήση ειδικής κρέμας για επάλειψη που περιέχει διάφορες ουσίες όπως οι ξανθίνες αποτελούν ένα καλό συμπλήρωμα της μεθόδου.

Όλα αυτά όμως τα παραπάνω θα ήταν ανώφελα ή πρόσκαιρα ωφέλημα αν δεν συνοδεύονται από ανάλογη προσπάθεια της γυναίκας για άσκηση και σωστή διατροφή.

Πως μπορούμε να προλάβουμε την κυτταρίτιδα;

Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να ελέγξουμε απόλυτα την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.  Υπάρχουν παράγοντες όπως οι γενετικοί που αναφέραμε ή οι ορμονικοί που δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα.

Ορισμένα όμως προληπτικά μέτρα όπως η σωστή διατροφή, η άσκηση, βοηθάνε πάρα πολύ στον έλεγχο της βαρύτητας και την βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Για αυτό το λόγο συστήνουμε την απλή σωστή και πλήρη σε θρεπτικά συστατικά διατροφή χωρίς πολλά λιπαρά ή αλμυρά, κατανάλωση αρκετής ποσότητας φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μεταλλικά άλατα. 

Συστήνουμε επίσης φυσική ή αθλητική δραστηριότητα για την τόνωση του μυϊκού.  Ειδικά για την κυτταρίτιδα θα συστήναμε ιδιαίτερα την κολύμβηση, το ποδήλατο, το βάδισμα, τον χορό και γενικότερα τις αερόβιες ασκήσεις.

Ένα άλλο πράγμα που συστήνουμε είναι να αποφεύγει η γυναίκα όσο το δυνατόν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τα στενά ρούχα που επιβαρύνουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στα πόδια.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ

Λύσεις
NOVAMED

Carboxy Therapy

piling-novamed.gr

Peeling

tatoo-removal

Αφαίρεση Τατουάζ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας σήμερα για ένα Ραντεβού Ενημέρωσης εντελώς ΔΩΡΕΑΝ 

2510 831440